Állami középiskolák

A JK Education 2012 óta működő, bentlakásos iskolákban folytatott tanulmányok közvetítésére szakosodott ügynökség. A 2019-es évben úgy döntöttünk, hogy kínálatunkat amerikai állami iskolákra is kiterjesztjük, befogadó családoknál elhelyezett cserediák-programok keretében. Fennállásunk 7 éve alatt olyan esetekkel is találkoztunk, amikor a családok mérlegelték, hogy élnek-e bentlakások iskolai kínálatunkkal, vagy állami iskolát választanak. Ha úgy döntöttek, hogy az állami iskolát és a J1 programot választják, gyakran előfordult, hogy néhány hónap elteltével újra megkerestek minket, hogy szeretnének átlépni bentlakásos iskolába, éspedig különböző okok miatt.

Néhányan olyan családokhoz és iskolákba kerültek, melyek egyáltalán nem feleltek meg a kínálatban szereplő iskolának és családnak. Néhányukat egyáltalán nem helyezték el sehová. Voltak olyanok is, akik csak augusztus végén kaptak helyet, azzal, hogy pár napon belül utazniuk kellett, és nem volt idejük arra sem, hogy felvegyék a kapcsolatot és megismerkedjenek a befogadó családdal. Gyakorlatilag minden egyes esetben ugyanaz volt a kiváltó ok – a rossz kommunikáció a magyar ügynökséggel és az amerikai szervezettel. Ez, nálunk a JK Education társaságnál nem történhet meg.

Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal

Színvonalas partnerek választunk

Az utóbbi két évben rohamosan megnőtt az érdeklődés szolgáltatásaink iránt, több család érdeklődik nálunk az állami iskolákon folytatott tanulmányokkal kapcsolatban. Úgy döntöttünk tehát, hogy felvesszük a kapcsolatot az ICES szervezettel, mely szerintünk a legmegbízhatóbb olyan amerikai szervezet, mely a J1 programmal foglalkozik.

Más szervezetek, melyekkel a konkurens ügynökségek együttműködnek, évente több ezer diákot helyeznek el. Az ICES évente körülbelül 1300 diákot. Így náluk sokkal egyszerűbb bármilyen felmerülő probléma orvoslása, mint egy olyan szervezetnél mely több tízezer diákot helyez el évente. Egyértelműen jól működő kommunikációs csatornáink vannak partner szervezeteinkkel, így napi 24 órában rendelkezésre állunk, bárminemű problémák azonnali orvoslására.

Mi a J1 program

A J1 program olyan diákok számára való, akik szeretnének egy félévet, egy évet eltölteni az USA valamelyik állami iskolájában, befogadó családoknál. Itt elsősorban kulturális csereprogramról van szó, és nem tudományos képzésre irányuló programról. Az USA-ban van néhány nagyobb szervezet, melyek több ezer önkéntes befogadó családot kínálnak, akik a diákok közül választanak. A diákoknak sajnos nincs lehetőségük arra, hogy bármilyen módon befolyásolják, hogy milyen iskolába, milyen családban és milyen környékre kerülnek. Külön díj ellenében kiválasztható az állam, vagy az USA valamelyik területi egysége – de ez minden.

Abban a pillanatban, hogy a diákot elhelyezték valahová, már nincs lehetősége arra, hogy az iskolát vagy a családot lecserélje. Egyúttal fontos figyelmeztetni arra is, hogy a cserediákok hátrányos helyzetbe kerülnek a tantárgyak felvételénél az amerikai állami iskolákban, mivel csak a helyi diákok után választhatnak. Ezért lehet olykor hallani a programban résztvevő diákoktól, hogy az oktatás sokkal egyszerűbb volt a Magyarországon megszokottnál. Ez amiatt van, hogy ezek a diákok sokszor az egyes tantárgyak sokkal alacsonyabb szintjét tanulják, mivel a magasabb szintű képzést a helyi diákok már megtöltötték.

Gyakran mondjuk, hogy a J1 program tulajdonképpen nagy lutri. Ha szerencséje van valakinek, egy jó családhoz kerül, jó vidékre, és majd jó tapasztalatokkal tér haza, melyre egész életében emlékezni fog. Ha azonban nincs ilyen szerencséje, nem valószínű, hogy az ügynöksége képes lenne bármilyen felmerülő probléma megoldására. Olykor az is megtörténik, hogy ilyen esetekben az ügynökségek már nem is kommunikálnak. Velünk ilyen semmilyen esetben sem történhet.

PROČ SI VYBRAT PRÁVĚ NÁS?

Folyamatosan rendelkezésre állunk

A többi magyarországi ügynökséghez mérve nagy csapatunk van, mely több mint 20 főből áll, és ennek köszönhetően napi 24 órában állhatunk szolgálatára, függetlenül attól, hogy valaki éppen szabadságon, szolgálati úton van. Mindig van valaki, aki rendelkezésre áll, és mindent azonnal megold.

Együttműködés a teljes folyamatban

A JK Education már 7 éve elsősorban az ügyfelekkel szembeni professzionális és egyéni megközelítés elvén működik. Több száz diákot helyeztünk el partneriskoláinkban, és gyakorlatilag minden lehetséges problémát megoldottunk, a vízumoktól, a repülőjegyek lemondásán, orvosok biztosításán, műtéteken át egészen a biztosítókkal való kommunikációig, stb. ÍG elmondhatjuk, hogy nem csupán külföldi utak értékesítője vagyunk, hanem az ún. “concierge service” elven működünk a teljes külföldi tanulmányok során.

Egyéni megközelítés

A J1 program kiválasztásánál a legfontosabb a szervezet, mellyel az ügynökség majd együttműködik. Mi úgy döntöttünk, hogy az ICES szervezettel dolgozunk együtt, ami viszonylag kis szervezet. Évente csupán 1300 diákot helyez el különböző iskolákban, ami ebben az esetben előnyt jelent. Sokkal egyszerűbb a problémák megoldása egy olyan szervezettel, mely csupán 1300 diákot helyez el, mint amelyik ennél sokkal többet.

A minőség az első helyen

A legtöbb J1 programot kínáló ügynökségtől eltérően, mi nem alacsony árakkal akarunk ügyfeleket szerezni, hanem szolgáltatásaink magas színvonalával. Ezért azt tapasztalhatják, hogy nálunk a J1 éves vagy féléves program drágább, mint más ügynökségeknél. A JK Education egyéni megközelítést alkalmaz minden egyes ügyfélnél, azonnali kommunikációt kínál, képes bárminemű olyan helyzet és probléma azonnali megoldására, melyek felmerülhetnek, míg gyermeke több ezer kilométerre van otthonától. Az ilyen igényes szolgáltatásokhoz viszonylag nagy profi csapatra van szükségünk, ami igen költséges. Ezért nem csökkenthetjük az árat a szolgáltatásaink minőségének kárára.

Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal

A programok ára

A J1 program
éves díja
8 810 USD
A féléves J1 program díja
augusztusi kezdéssel, 5 hónap
7 700 USD
A féléves J1 program díja
szeptemberi kezdéssel, 5 hónap
7 100 USD

Pótdíj a régió kiválasztásáért

Nyugati vagy
keleti part
350 USD
Néhány állam
kiválasztása
550 USD
Konkrét állam
kiválasztása
750 USD
Nagyvárosi terület
választása
1 400 USD
Florida, Kalifornia,
Hawaii
1 600 USD

Az ár tartalmaz egy négy napos tájékoztató programot is New Yorkban, vagy Los Angelesben.

Amennyiben külföldi tanulmányok iránt érdeklődik, egyeztessen velünk személyes találkozót.

Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal

Kapcsolatfelvételi űrlap

ÍRJON NEKÜNK. Adja meg elérhetőségét és mi kapcsolatba lépünk Önnel.

*
*
*

Rólunk írták

Ez a weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások nyújtásához, a reklámok megjelenítéséhez (további információk), valamint a látogatottság elemzéséhez